Belægning

Et solidt belægningsarbejde på Fyn

Belægningsmaterialer

Der findes flere forskellige slags belægningsmaterialer, og der er fordele og ulemper ved dem alle.

Marksten/piksten er meget anvendelige, holdbare, slidstærke og klimavenlige, men er også ujævne og kan derfor være svære at gå på.
Granitsten er stabile, holdbare og smukke. De findes som brosten, chaussesten og fliser. Dog koster kvaliteten lidt mere, men holder både farve og slidstyrke.
Natursten er ofte meget smukke og kan nemt bruges til en helt jævn overflade. Igen koster kvalitet lidt mere.
Betonfliser er en billigere løsning, nemme at arbejde med og fås i mange udgaver. Dog er de ikke på samme måde miljøvenlige i produktionen, og de kan med tiden falme i farven og overfladen.
Tegl/klinker er gode til flotte mønstre, men er mere modtagelige for mos og alger, så det kræver lidt mere vedligeholdelse.
Skærver og perlesten er billige, men kræver vedligeholdelse og kan være svære at gå på.

Der findes desuden flere belægningsmaterialer som grus, stenmel, armeringsjern, træ, græs og knuste mursten. Uanset, hvilket materiale du vælger, kan vi hos Anlægsgartner Henrik Due hjælpe dig med belægningen.

Anvendelsesmuligheder

Der er mange steder, hvor belægning kan anvendes, og det er kun fantasien, der sætter grænser.
Typisk er indkørsler, terrasser, stier og haver belagt med diverse forskellige materialer. Mange vælger også at få belagt små bede rundt omkring og forbinder dem med små stier, som skaber sammenhold på haven. Er man til små hyggekroge, kan belægning gøre den store forskel til at indramme hjørner af haven, som giver mere intimitet.

Vi er særligt dygtige indenfor belægning og brolægning. Vores dygtige team af faglige folk har kompetencerne til at yde et godt stykke arbejde, så dine belægnings- og brolægningsopgaver bliver udført lige efter dine ønsker.

Planlægning og design

En god idé, inden man begiver sig i kast med belægning, er at planlægge og have et skitse klar. Det er en god idé at kende til farvevalg, størrelsen og formen på træer, planter og buske, samt have en plan for sten og fliser, så vi er enige om resultatet. Vi hjælper gerne med en skitse over haven, inden vi går i gang, så du kender planen, inden det første spadestik er taget.

Vedligeholdelse

Alt efter, hvilket belægningsmateriale, man vælger, er det en god idé at overveje, hvor meget arbejde man vil lægge i vedligeholdelsen. Æstetikken og holdbarheden bevares bedst ved regelmæssig vedligeholdelse, som du enten selv kan stå for eller få en erfaren anlægsgartner til at udføre.
Uanset materialevalget, er der vedligeholdelse, og vi står klar til at hjælpe dig med at klare opgaven.

 

Kontakt os i dag

Vil du vide mere om belægningsmaterialer, anvendelse, vedligehold eller design, så står vi klar til at hjælpe dig med dine belægningsopgaver omkring Fyn og Svendborg. Ring i dag på telefon: 20 97 00 06 og hør mere.